Lördag.

Igår fick jag äntligen sova ut efter en vecka med tidigare mornar och pysslande eftermiddagar. Måste erkänna att vi båda känt oss rätt slitna och inte alls ställt iordning så mycket i lägenheten som vi kanske borde ha gjort. Igår när jag vaknat gick jag till bageriet som ligger precis vid oss och köpte nybakat bröd till frukost, medan jag ställde iordning lite passade Pim på att ta en förmiddgsnap i solen på balkongen.
 
Vid lunchtid hämtade Fredde upp oss och så åkte vi ut till Arkösund och kollade på båtar. Efter att vi hade strosat ett tag köpte vi glass innan vi började röra oss hemåt igen. De hade även en liten fiskbutik vid hamnen så vi passade på att köpa med oss en burk honung och lite färsk fisk hem.
 
Erik och Fredde stog för middagen medan jag packade upp ännu en kartong med köksgrejor. Stekt abborrefilé, färskpotatis, smörstekta kantareller och en sås på creme fraiche och citron, gott och väldigt fräscht! 
 

Sommaren är tillbaka.

Äntligen har vi fått känna av lite sommarvärme igen. I fredags när jag slutade jobbet köpte jag med mig jordgubbar hem och satt mig ute på balkongen i solen och åt lunch. Det är svårt att säga vem av oss som är lyckligast över att ha balkong men något jag vet är att vi båda trivs som fisken i vattnet!

Tisdag.

Nu var det längesen jag skrev här och det är mycket som har hänt. Jag har hunnit bli ett helt år äldre och haft en jättebra födelsedag trots att midsommar inte bjöd på något direkt väder. Jag och Pim har avslutat vår viltspårskurs som vi började i maj, det har varit väldigt roligt och jag ser fram emot att forstätta träna vidare på det. I söndags flyttade vi till en annan lägenhet så den senaste veckan har förutom jobb handlat mycket om flytten, kan inte tacka storebror nog många gånger för hjäpen att bära grejer halva söndagen. Trots att vi fick hjälp under dagen så var vi inte färdigflyttade förens sent på natten mot måndag, gissa om jag var trött när väckaren ringde efter tre timmars sömn och det var dags att cykla till jobbet. 
 
Att flytta till ett för mig, okänt område av stan gör att det inte blir lätt för mitt stackars lokalsinne. Trots att jag fick en väldigt detaljerad beskrivning på hur jag lättast skulle ta mig till jobbet igår morse så lyckades jag på något konstigt vis ändå cykla fel, nu i efterhand kan jag inte förstå hur det är möjligt men jag lyckades- inte helt otippat! Var nog en aning stressad och väldigt trött men efter att ha cyklat fel två gånger så lyckades jag tillslut lokalisera mig på rätt väg och komma fram till jobbet i god tid- dyngsur av regnet som vräkte ner! När jag väl skulle cykla hem igen så fortsatte regnet vräka ner och jag lyckades än en gång hamna fel, egentigen inte så mycket men jag kunde inte hitta var jag skulle svänga av någonstans och efter att ha trampat på ett tag insåg jag att jag inte alls kände igen mig. Trött och blöt ringde jag Erik som fick guida mig hem genom telefonen, kan tillägga att jag inte var helt fel ute även om jag cyklat en aning långt. Kan även tillägga att jag nu förstått vilken väg jag ska cykla för att smidigt ta mig till jobbet, så nu tar jag det säkra före det osäkra och håller mig till den ett tag framöver innan jag testar någon ny väg igen!
 
Igårkväll följde jag med Hanna och Emilie till Motala och kollade på inofficiell rallylydnadstävling, var tänkt att jag och Pim skulle vara med men jag kände att vi inte var redo. Även om det är på skoj så vill jag inte stressa fram något, det ska vara roligt och att tävla är långt ifrån det viktigaste så vi följde med och passivitetstränade och hejade på istället. 
 
Så här ser det för tillfället ut hemma hos oss, vet knappt var jag ska börja.
 
 

RSS 2.0