Idag är en stor dag.

Idag kunde jag för första gången i Pims snart 2åriga liv klippa klorna på han helt själv, utan större motstånd. Att klippa klorna på framtassarna var inga som helst problem och han brydde sig inte alls= STORT framsteg. Överlycklig matte med andra ord som fick för sig att baktassarna skulle gå precis lika lätt, där skulle jag nog ha backat ett steg nu när jag tänker efter för det tyckte han inte alls var lika trevligt. Fast det enda han egentligen gjorde var att försöka komma lös men jag märkte även att han inte var särskilt bekväm med situationen heller. Ibland får jag påminna mig att inte ha så bråttom, att det får ta lite tid. Nu är det bara att kämpa på och få han att känna sig trygg och tycka att baktassarna är lika okej att klippa som framtassarna. Men med dessa framsteg han har gjort så tror jag inte att det är några större problem, bara han får lite tid på sig och jag inte har för bråttom!
 
För er som inte vet så är nog bland det värsta Pim vet just kloklippning, utan att överdriva har han varit som en elak piraja och vi har alltid fått vara två. Det är också många gånger det slutat med att Eriks händer blött då han kraffsat med tassarna/bitat och sprattlat som jag vet inte vad, ja han har helt enkelt gjort allt för att komma lös. Men äntligen känns det som vi gör något rätt, han har sen en tid tillbaka helt och hållet slutat med att försvara sig med att bita/kraffsa, det känns väldigt långt borta nu så idag är en stor dag!
 
Nu ska jag värma lite av gårdagens middag som var torsklåda, så.sjukt.god. Sedan ska jag passa på att gå en sväng på stan och köpa ansiktsrengöring och handla lite på Ica när jag ändå är i stan. Har tänkt vara duktig och göra middag som står på bordet lagom till Erik kommer hem och eftersom vi ska äta mer vegetariskt framförallt på veckorna så ska jag prova på att göra en vegetarisk pastagratäng, håll tummarna för att den blir god nu!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0