Träningsglädje

Ni vet den där känslan när man tillsammans klarar av att göra något man tidigare haft svårt för, när det plötsligt släpper och man tar ett eller flera steg i rätt riktning? Just precis den känslan har jag haft de senaste två dagarna med Pim. Om det är våren som knackar på dörren tillsammans med ett härligt träningssug eller vad det beror på vet jag inte, men något jag med säkerhet vet är att all tid vi lagt ner på träning under hösten och vintern börjar ge resultat. Jag är väldigt glad att jag provade på den där rallykursen på Hundens hus i höstas vilket har tagit våran träning till en helt annan nivå, en seriösare och roligare nivå. Men gladast är jag nog över de fantastiska människorna jag lärt känna under hösten som delar samma glädje för hundträning som mig vilket har gjort att mitt hundintresse har vuxit och blivit ännu större. Vi klickar bra tillsammans och det är roligt att kunna peppa varandra, ha någon att prata hund med och rallyträna tillsammans på helgerna ibland.
 
Men åter till ämnet, som många redan vet så har jag och Pim hållit oss ifrån att träna på gräs så länge att jag helt seriöst inte ens vet när vi gjorde det sist då jag omedvetet ställt för höga krav och han varken har tyckt det varit roligt eller värt att jobba för vilket har gjort att vi struntat i det helt och hållet. Han har varit väldigt svårmotiverad när vi gjort något försök och har inte visat någon som helst vilja eller lust till att träna riktigt vilket har gjort mig frustrerad och det har lett till att det blivit pannkaka av allithop. Så därför har vi enbart hållit oss till att träna inomhus för det mesta eller korta, korta stunder någon enstaka gång på asfalt för då fungerar det mycket bättre. Men vi har vuxit så mycket i våran träning de senaste månaderna och har haft så jäkla roligt tillsammans och jag har insett hur roligt han tycker det är att träna vilket har gett oss en ordentlig skjuts i rätt riktning.
 
Idag fick jag för mig att vi skulle gå ut och träna lite innan jobbet vilket slutade med att jag tog med mig hund, klicker och godis ut på gräset här utanför och behöver jag säga mer än att jag svävade på moln när vi tränat klart? Jäklar så fin och duktig han var, egentligen ingen seriös träning utan ett väldigt kort pass där vi tränade linförighet, tempoväxlingar, helt om, höger/vänstersvängar samt några sitt och ligg vilket gick väldigt bra. ÄNTLIGEN, säger jag bara! Jag tror att all träning inomhus där vi kunnat vara ett team och ha roligt tillsammans utan den där störningen som finns utomhus i form av lukter osv har gett resultat i att vi även kan börja träna lite mer utomhus och ha kul även där. Detta kanske inte låter som något stort för er men för mig är det enormt och det känns som hela världen ligger framför våra fötter för tillfället. Nu gäller det att fortsätta kämpa på och ha roligt tillsammans och köra korta pass, sluta när det går bra och utöka eftersom. Jag känner på mig att 2014 kommer bli bra, att det kommer bli en fantastiskt rolig vår och sommar fylld med massor av utvecklande hundträning!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0