Träningsglädje

Ni vet den där känslan när man tillsammans klarar av att göra något man tidigare haft svårt för, när det plötsligt släpper och man tar ett eller flera steg i rätt riktning? Just precis den känslan har jag haft de senaste två dagarna med Pim. Om det är våren som knackar på dörren tillsammans med ett härligt träningssug eller vad det beror på vet jag inte, men något jag med säkerhet vet är att all tid vi lagt ner på träning under hösten och vintern börjar ge resultat. Jag är väldigt glad att jag provade på den där rallykursen på Hundens hus i höstas vilket har tagit våran träning till en helt annan nivå, en seriösare och roligare nivå. Men gladast är jag nog över de fantastiska människorna jag lärt känna under hösten som delar samma glädje för hundträning som mig vilket har gjort att mitt hundintresse har vuxit och blivit ännu större. Vi klickar bra tillsammans och det är roligt att kunna peppa varandra, ha någon att prata hund med och rallyträna tillsammans på helgerna ibland.
 
Men åter till ämnet, som många redan vet så har jag och Pim hållit oss ifrån att träna på gräs så länge att jag helt seriöst inte ens vet när vi gjorde det sist då jag omedvetet ställt för höga krav och han varken har tyckt det varit roligt eller värt att jobba för vilket har gjort att vi struntat i det helt och hållet. Han har varit väldigt svårmotiverad när vi gjort något försök och har inte visat någon som helst vilja eller lust till att träna riktigt vilket har gjort mig frustrerad och det har lett till att det blivit pannkaka av allithop. Så därför har vi enbart hållit oss till att träna inomhus för det mesta eller korta, korta stunder någon enstaka gång på asfalt för då fungerar det mycket bättre. Men vi har vuxit så mycket i våran träning de senaste månaderna och har haft så jäkla roligt tillsammans och jag har insett hur roligt han tycker det är att träna vilket har gett oss en ordentlig skjuts i rätt riktning.
 
Idag fick jag för mig att vi skulle gå ut och träna lite innan jobbet vilket slutade med att jag tog med mig hund, klicker och godis ut på gräset här utanför och behöver jag säga mer än att jag svävade på moln när vi tränat klart? Jäklar så fin och duktig han var, egentligen ingen seriös träning utan ett väldigt kort pass där vi tränade linförighet, tempoväxlingar, helt om, höger/vänstersvängar samt några sitt och ligg vilket gick väldigt bra. ÄNTLIGEN, säger jag bara! Jag tror att all träning inomhus där vi kunnat vara ett team och ha roligt tillsammans utan den där störningen som finns utomhus i form av lukter osv har gett resultat i att vi även kan börja träna lite mer utomhus och ha kul även där. Detta kanske inte låter som något stort för er men för mig är det enormt och det känns som hela världen ligger framför våra fötter för tillfället. Nu gäller det att fortsätta kämpa på och ha roligt tillsammans och köra korta pass, sluta när det går bra och utöka eftersom. Jag känner på mig att 2014 kommer bli bra, att det kommer bli en fantastiskt rolig vår och sommar fylld med massor av utvecklande hundträning!
 

Idag är ingen vanlig dag❤

Idag vill jag inte bara gratta världens bästa mamma på hennes födelsedag utan jag vill också lyfta henne till skyarna och berätta för er vilken fantastiskt stark och positiv person hon är. Under de senaste tio tuffa månaderna har hon nog varit starkast av oss alla och det är många gånger det har varit hon som har fått trösta mig och tala om att allt kommer bli bra. Idag fyller hon 50 år och jag önskar att jag hade kunnat vara med och fira den tillsammans med nära och kära uppe i Umeå. Men eftesom hon dagen till ära firat sin födelsedag med behandling på sjukhuset och jag sitter 80 mil neråt i landet så kände jag att jag får ut mer av att åka hem några dagar i slutet av månaden istället när hon är hemma och har gjort sin sista behandling som hon gör på onsdag. Jag hoppas av hela mitt hjärta att du får vara frisk nu mamma och slippa den här skiten som du gått igenom och jag vill bara säga att, fan så jag ser upp till dig, du är och har varit helt fantastisk sedan dag ett. 
 
Fick den här fina bilden på mamma och pappa skickad till mig tidigare ikväll av moster (tack så jättemycket Linda, det betydde jättemycket) när de hade varit ute på restaurang och ätit för att fira mamma. Ska jag vara ärlig så rann det några tårar längst mina kinder där jag satt vid köksbordet och åt min middag för jag tycker det var en så fantastisk bild, så kärleksfulla och lyckliga de ser ut att vara tillsammans. Världens finaste och bästa mamma och pappa, som jag älskar er. Så, GRATTIS på födelsedagen älskade mamma, jag hoppas och tror att du haft en toppendag så ses vi om tio dagar och firar dig igen. Jag har sagt det förr och säger det igen, du är världens bästa och jag älskar dig så mycket att ord inte räcker till för att beskriva det, men det vet du förstås redan om!
 

Lördag

Vad fantastiskt det är med en ledig helg, helt underbart! De senaste nio veckorna har jag jobbat åtta av de helgerna plus nyårsafton som också var som en lördag så jag kan säga att jag njuter av en ledig helg även om jag måste erkänna att det känns lite konstigt hehe. Vaknade runt nio imorse och kände ett sug efter att gå ut och springa, det händer inte varje dag så det gäller att ta tillvara på de tillfällena. Pim fick självklart hänga med men jag måste erkänna att han inte var lika taggad som mig idag med tanke på att det regnade, inte lätt vara en regnhatande liten pinscher. Förutom att jag större delen av rundan hade en liten stoppkloss i andra änden av kopplet så gick det väldigt bra och det var väldigt skönt och slutade med en runda på 7km!

Annars har jag bara tagit det lugnt idag, slappat i soffan och njutit av att inte ha något inplanerat. Nu ska jag gå ut en sväng med Pim innan vi ska gå till O'learys för att äta och se på Modo, så ikväll hoppas vi på vinst såklart!

 

Kroppen är så häftig.

Igår när Erik kom hem från jobbet frågade han om jag inte ville följa med på en liten joggingtur, kände mig först lite osäker med tanke på att sist jag sprang var i slutet av november när Lydia var här och innan det hade det också varit ett alldeles för långt uppehåll. Men jag blev övertalad med att vi kunde ta det lugnt och gå emellanåt, sagt och gjort så hoppade jag i mina träningskläder och dammade av pulsklockan medans Erik gjorde iordning Pim som självklart också fick följa med. Och här måste jag än en gång säga, hur fantastiskt häftig är inte våra kroppar? Jag är så tacksam för att ha en frisk kropp, att ha friska, starka ben som kan och orkar bära mig varje dag, att jag har möjlighet att kunna springa om jag vill.
 
Med tanke på att jag skulle kunna räkna på en hand hur många gånger jag sprungit de senaste månaderna är det fantastiskt hur mycket jag orkade igår. Med pigga ben joggade vi på hela vägen och kunde utan problem prata under tiden, vi var båda överens om att Pim skötte sig exemplariskt och att man kan se på honom hur bra han mår av att röra på sig. När vi sprungit klart och skulle gå sista biten för att varva ner så pausade jag pulsklockan och runkeepern och insåg att vi sprungit 5km på ungefär samma tid jag brukade ligga på när jag sprang regelbundet förut. Ni kanske inte tycker det är mycket för världen men jag kan säga att jag kände mig oövervinnerlig och stark som en oxe. Med tanke på hur härligt jag tyckte det var, hur kort tid det egentligen tar att springa en runda och all positiv och härlig energi man får så ska jag se till att göra det här oftare. Jag vet ju hur bra jag mår av att springa, att det ändå är en träningsform jag tycker om, att det är något vi kan göra tillsammans och att Pim kan följa med och göra av med lite energi gör ju det hela ännu bättre! Nu gäller det bara att komma ihåg den här känslan till nästa gång det är dags att snöra på sig skorna och ge sig ut på vägarna igen hehe.
 

Onsdag.

Vilken bra dag jag haft, egentligen har det inte hänt något särskilt men vissa dagar känns bara lite bättre helt enkelt. Klev upp tidigt då jag jobbade förmiddag och endast hade morgonplock, direkt efter jobbet mötte jag upp MIccalea för att sätta oss på ett café som förövrigt blivit vårat nya favoritställe, väldigt mysigt med fantastiskt trevlig personal! Förutom väldigt mycket skratt och prat om allt mellan himmel och jord så hann vi med att båda äta frukost som var en väldigt god macka med salami och brie och två koppar té till. Eftersom tiden går fort när man har roligt hann vi även med en fika, två till koppar te, chokladboll och en hallon macaron tog jag, varken jag eller Miccaela hade ätit macarons förut. Lite besviken blev vi båda två måste jag säga då den inte alls var något särskilt och dessutom var väldigt söt, men som vanligt gick den ner utan problem hehe 
 
Kollade på klockan och insåg att vi suttit och fikat i 3.5 timme, dags att runda av och gå hemåt igen. Landade dumt nog på soffan när jag kom hem vilket gjorde att jag blev både trött och lat. När Erik kom hem hoppade vi i träningskläderna och tog oss ut på en löptur och när vi väl kom in igen kan jag säga att kroppen fyllts på med massor av ny härlig energi, en dusch och middag senare så tog jag tag och städade undan ordentligt i köket medans Erik hängde tvätt och dammsugade, älskar när man får mycket gjort!
 
Nej nu måste jag avrunda, nu är det dags att ladda upp för paradise hotel final!
 
 

Fritt följ.

För några veckor sedan blev jag inspirerad av http://brukspinnar.wordpress.com när jag såg filmerna hon lagt upp när hon tränat fritt följ. Roligt tänkte jag och har därför försökt blanda in lite oförutsägbara grejer när vi tränat fritt följ här hemma. Inte sådär jättevackert alla gånger när man krupit fram på knä och Pim har nog undrat om jag fått en stroke men det bjuder jag på. Jag är som sagt ny inom hundträning och kan inte alls särskilt mycket ännu och då är det guld värt att kunna ta hjälp och inspireras av andra runt omkring. Såna här övningar passar oss bra, mig för att jag tycker det är roligt att lattja runt ibland och inte ta allt så allvarligt hela tiden och för Pim är det bra då han inte hinner tröttna när han är tvungen att tänka på vad som kommer hända härnäst. Så i eftermiddags när vi tränade fritt följ tänkte jag att vi också skulle gå lite banananas och gjorde lite roliga och annorlunda övningar och jag kan säga att det var allt annat än snyggt men Pim hängde med väldigt bra ändå även om jag såg halvt knäpp ut. Förutom när jag hoppade några gånger då han tyckte det var roligare att försöka leka med mitt ben och att han någon gång hade lite väl bråttom när vi gick slalom och missade att svänga mellan två konor och istället fortsatte rakt fram med full fokus på mig haha. Men övning ger färdighet och med lite peppning från mig så skärpte han till sig när han förstog vad det var som gällde! 
 

Idag är ingen vanlig dag...

..För idag är Pimpens födelsedag, hurra, hurra, hurra!
Det sägs att tiden går fort när man har roligt och det stämmer nog för vart de här åren har tagit vägen vet jag faktiskt inte alls. Jag minns det som igår när vi hämtade hem honom, den långa vägen till Kalmar, pirret i magen då jag skrev under papper att han var min, lyckan när vi insåg att vi skulle ha med oss en valp tillbaka i bilen hem igen, skräckblandad förtjusning.
 
Enligt husse har Pim bokstavligt talat sovit hela dagen idag medans jag har jobbat men sen har födelsedagen firats med grisöra, lite latjande där vi körde igenom några rallymoment och lite träning av fritt följ, en middag som toppades med skinkost och godissökande ute i snön nu ikväll. Toppendag tycker Pim som hälsar att det bästa av allt ändå är att mamma frågat vad herrn önskar sig och att det lovas en present till nästa norrlandsbesök, han hälsar att han ska fundera lite och återkomma vad som önskas!
 
Grattis på 2års dagen älskade bästa vän❤
 

RSS 2.0