Lägeskoll.

Det är så många gånger jag tänker att jag ska bli bättre på att skriva här om allt som rör mitt och Pims liv, tex rallyträningen, klickerträning och allt annat som händer i vårat liv. Men jag måste säga att är det något jag är värdelös på så är det att göra det regelbundet vilket jag känner att man måste för att det ska bli kul och sammanhängande. En annan anledning till att jag är rätt dålig på att uppdatera kan nog vara för att jag inte är så haj på det där med hundträning ännu men jag tänkte mer göra det för min egen skull för att kunna gå tillbaka och läsa hur det har gått för oss, så jag tänker nog försöka ge det ett försök att åtminstone uppdatera lite oftare än vad jag gör för tillfället.
 
Rallykursen har tagit slut men vi i gruppen trivdes som sagt väldigt bra tillsammans så vi har startat en träningsgrupp som ska träffas vid fyra tillfällen en gång i månaden och träna tillsammans med instruktör. Riktigt roligt och bra då jag annars är väldigt dålig på att träna och har en tendens att lägga träningen åt sidan. Nu har vi i alla fall träffats en gång och körde då igenom lite olika skyltar och banor, Pim skötte sig klockrent och tyckte det var lika roligt som de andra gångerna. Nästa gång vi ska träffas och träna tillsammans är nu på måndag, det ser jag väldigt mycket fram emot så nu måste ta fram några randomskyltar och köra igenom lite olika moment bara för att checka av litegrann.
 
Eftersom han tycker det är så roligt med rallyn så har han en tendens att bli lite övertaggad och tappa mig framförallt vid fotgåendet och hamna en bit framför mig ibland. Även vid ingångarna kan han ibland bli lite för taggad och i princip hoppa/slänga sig runt vid min vänstersida men det händer inte särskilt ofta längre. Annars sitter det mesta rätt bra, ibland blir det lite sneda sättande men inte alls som från början och det blir bättre och bättre. Insåg att jag för ett tag sedan tränat lite för mycket på ligg (som han inte alls velat göra förut) för så fort jag sa "sitt" la han sig ner nästan varje gång, men den lilla onda cirkeln har vi i princip taig oss ur nu. Men snygga lägganden har vi fått till och ingångarna sitter bra vilket är skönt då vi tragglade en hel del på det utan att ta oss vidare förut men nu är det inga som helst problem, även sitt-stå sitter rätt bra. Vad roligt det är att träna hund när man märker att det går framåt och man får lösa problemen tillsammans och få bra peppning av instruktör, kursvänner och övriga vänner på instagram.
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: evelina

5 kg tycker jag är aldelles perfekt för en dvärgpinscher! :)

2013-12-12 @ 17:05:52
URL: http://hundvardag.se
Postat av: Erica

Hmm oj så svårt! Mina är ju väldigt olika och har avlats olikt, det enda som är likt med dom är färgen ;) Jag kommer nog att hålla mig till hanhund, med tanke på rasens lilla envishet så vill jag inte ha tik ovanpå det och dom jag vet som haft tik och hane (av tollare) känner likadant, att hanarna är "lättare" så sätt... Dessutom är det skönt att slippa tiden före löp, under löp och efter löp ifall man har en hund som är påverkad av det. negativt med hanarna är väll att dom kan vara mer lättstressade, generellt om jag förstått det rätt. Jag ville ju absolut inte ha hane innan jag fick Scott, nu har han visat sig vara min drömhund så jag är lite partisk ;)

2013-12-15 @ 21:14:10
URL: http://www.senapshund.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0